Szállás Kecskemét, szállásfoglalás, programok, látnivalók egy helyen.

útiterveim Belépés
Hétvégére
Következő nyaralásra
Egyszer megnézném

Magyar Fotográfiai Múzeum

  • Magyar Fotográfiai Múzeum, Kecskemét

A fotómúzeum több mint egymilliós gyűjteményében a legelső dagerrotípiát még 1840-ben fényképezték, a legutolsó kép pedig minap került gyűjteményünkbe. Ebből mindjárt kiderül az is, hogy a Magyar Fotográfiai Múzeum – bár elsősorban fotótörténeti szempontokat érvényesít archívumának fejlesztése során – nem felejti el, hogy a ma fényképeinek holnapra történeti értékük is lesz.

Az alapítvány célja és feladata: „a Magyar Fotográfiai Múzeumot létrehozza, a múzeumban elhelyezett közgyűjteményt megőrizze, gondozza, gyarapítsa és biztosítsa a működéséhez szükséges anyagi, technikai feltételeket”. Ezzel megteremtődött az egyik előfeltétele annak, hogy az önálló fotómúzeum 1862 óta újra meg újra felbukkanó igénye végre valósággá válhasson.

Mikor? Látogatható:
Kedd – Szombat, 12-17 óráig,
kivéve munkaszüneti és ünnepnapokon.

FONTOS! Turisztikai tartalmat mindenki szabadon regisztrálhat, melyről az adatok között megadott e-mail cím tulajdonosát automatikusan értesítjük. A fenti adatok valódiságát a feltüntetett e-mail cím (fotomuzeum@fotomuzeum.hu) tulajdonosa eddig még nem igazolta vissza!

Ha Ön a fenti tartalom kapcsolattartója, kérjük kattintson ide!

Értékelések  Írjon értékelést

Nézz körül máshol is

 
Ez az oldal cookie-kat használ, hogy biztosítsa a legjobb felhasználói élményt. Rendben